<![CDATA[Ulei de Galbenele | Ulei de Chimen | Ulei de Camelia | Ulei de Aloe Vera | Ulei de Morcovi - Blog]]>Fri, 11 Mar 2016 04:09:34 -0800Weebly<![CDATA[Ulei de moringa - Utilizare si avantaje]]>Fri, 11 Mar 2016 11:50:25 GMThttp://remediibio.weebly.com/blog/ulei-de-moringa-utilizare-si-avantaje
Nu exista persoana care sa nu fi auzit de longevitatea calugarilor tibetani din Himalaya. Secretul pe care il detin acestia poarta numele de moringa oleifera, un arbore ce creste in muntii Himalaya din nordul Indiei. Ce-i drept, la noi nu prea este cunoscut, insa in randul populatiei indiene acesta are un rol foarte important datorita proprietatilor sale miraculoase de vindecare. Datorita frunzelor sale mici si hranitoare, acest arbore mai este cunoscut si sub numele de copacul miracol. Este bogat in antioxidanti, iar frunzele contin calciu, cupru, omega 3, omega 6 si omega 9. Magneziul prezent in arbore ajuta la absorbtia calciului. In afara de utilizarea frunzelor in stare pura, din seminte se extrage un ulei de moringa dulce la gust, bogat in antioxidanti.
De multe secole, acest ulei este folosit atat in alimentatie cat si in industria parfumurilor. Acest ulei de moringa este folosit si de persoanele care isi doresc sa piarda kilogramele acumulate in plus, insa aceasta decizie este luata doar la recomandarea unui medic. Automedicatia nu este recomandata in nici un caz, chiar daca este vorba de folosirea unui ulei. Reduce tensiunea arterial si pot fi tratate cu ajutorul acestui ulei sute de boli. Nu se aplica direct pe piele inainte de a fi testat in prealabil. Nu aveti de unde sa stiti daca nu sunteti alergic la acest ulei esential, asa ca este recomandat sa il testati pe o mica parte din piele. Lasati sa actioneze timp de 24 de ore, dupa care, in functie de rezultat, il puteti folosi cu incredere. Uleiul de moringa va lasa pielea catifelata si hidratata in profunzime. Poate fi folosit si pentru a avea un par stralucitor si o piele a scalpului hidratata si curatata. Puenti cateva picaturi de ulei in sampon, dupa care va spalati si va clatiti cu apa calduta, insa nu inainte de a folosi si balsam. Uleiul de moringa este foarte hranitor si contine multe vitamine, fiind un remediu excelent pentru piele si par. Se foloseste si la masajul corporal si pentru hidratarea pielii.

Ulei de moringa, ​folosit si la gatit

Uleiul de moringa nu este folosit doar in cosmetica, ci si in bucatarie, la gatit. Contine peste 70% acid oleic, fiind o alternativa sanatoasa a unei mese bine preparate. Descoperirea uleiului in cosmetica este recenta, iar numeroase companii de cosmetica au inceput sa constientizeze potentialul pe care il are uleiul.
​Daca aveti probleme cu caderea parului, acest ulei este un prieten de nadejde. Parul isi va recapata stralucirea si hidratarea daca veti utiliza acest ulei in mod regulat. Iar despicarea firelor de par va fi doar o amintire. Puteti sa puneti cateva picaturi de ulei in palma si sa va masati varfurile. Peste doar cateva saptamani veti vedea si rezultatele spectaculoase. Semintele de moringa au in continut ioni pozitivi care ajuta la detoxifierea pielii.
]]>
<![CDATA[Beneficiile uleiului de migdale dulci asupra parului si asupra sanatatii]]>Wed, 27 May 2015 16:44:34 GMThttp://remediibio.weebly.com/blog/beneficiile-uleiului-de-migdale-dulci-asupra-parului-si-asupra-sanatatiiDaca parul dumneavoastra este lipsit de stralucire, sau prea stilat, atunci aveti nevoie de beneficiile unui ulei de migdale dulci. Acest ulei este foarte bun pentru restaurarea stralucirii si moliciunii parului deoarece este o bogata sursa de vitamina E antioxidanta, proteine de regenerare si acizi grasi de reparare. Este de asemenea suficient de usor pentru a il face ideal pentru retete naturale de frumusete. 

Tratamente naturiste cu ulei de migdale dulci

Un tratament cu ulei de migdale dulci este excelent pentru intarirea radacinilor si prevenirea unor probleme cum ar fi ruperea parului sau lipsa stralucirii acesteia. De asemenea este excelent pentru hidratarea scalpului deoarece un scalp uscat poate sa constituie o piedica in calea cresterii sanatoase a parului. Pentru a avea un par foarte frumos, este bine sa adaugati cateva picaturi de ulei esential antibacterial.

Pentru a face un tratament naturist, puteti umple un bol mic cu apa fiarta proaspata. Apoi turnati trei sau patru linguri sau mai mult daca aveti un par lung de acest ulei de migdale dulci. Daca nu sunteti multumiti de aroma florala, incercati sa revigorati mirosul cu rozmarin si menta. Apoi, sigilati vasul si puneti-l in apa timp de 15 minute pentru a se incalzi. Apoi, puteti sa il scuturati bine si sa incepeti sa masati uleiul cald pe scalp.  Acest lucru imbunatateste circulatia si este foarte relaxant. Apoi, turnati restul pe par. Pentru a mentine caldura, acoperiti parul cu o boneta si apoi infasurati un prosop in jurul capului. Relaxati-va timp de jumatate de ora si apoi clatiti cu apa si sampon pentru a avea un par moale si matasos.

De asemenea, puteti folosi acest ulei de migdale dulci revigorant pentru a face masti pentru par. Amestecati doua parti egale de ulei de migdale dulci si lapte de nuca de cocos cald. Acoperiti parul in acelasi mod in care ati procedat in cazul tratamentului cu ulei fierbinte. Pentru par deteriorat, puteti folosi avocado in loc de lapte de nuca de cocos.

Incercati aceste masti si tratamente de doua sau de trei ori pe luna pentru un par stralucitor. Aceste tratamente sunt luxuriante si usor de folosit. Fabricarea acestor retete naturale de tratament va va ajuta, de asemenea, sa economisiti cativa banuti, in timp ce va mentineti parul frumos cu ingrediente autentice. Daca nu sunteti multumit cu textura parului sau daca va place sa il vopsiti, atunci trebuie sa urmati o terapie de restaurare ca o secventa obisnuita in procesul de ingrijire al parului si veti remarca schimbarile.  Folosirea de produse naturale mai are un avantaj si anume lipsa substantelor chimice daunatoare care sa patrunda in organism si care sa produca anumite complicatii. Se poate ajunge la deteriorarea parului, decolorarea acestuia sau chiar caderea firelor de par partiala sau totala.  

]]>
<![CDATA[Ce este galbeneaua]]>Tue, 28 Apr 2015 21:42:54 GMThttp://remediibio.weebly.com/blog/ce-este-galbeneaua Picture
Galbenelele sau dupa denumirea stiintifica Calendula officinalis sunt plante din genul Calendula din familia Asteraceelor. Este cel mai probabil nativa din sudul Europei, desi istoria sa indelungata de cultivare face grea identificarea precisa a originilor sale si este posibil sa aiba originea din gradini cultivate. Este, de asemenea, naturalizata mai departe in nordul Europei, nordul si sudul Angliei, dar si in alte locuri cu un climat temperat cald.

Aspect 

Galbeneaua este o planta cu o durata mica de viata care creste pana la 80 de cm inaltime. Frunzele au pana la 17 cm in lungime, au par de ambele parti iar marginile au in totalitate sau partial zimti. Floarea este galbena, avand un diametru de pana la 7 cm, inconjurata de doua randuri de petale. Galbeneaua salbatica are un singur rand de petale care inconjoara centrul florii. Discurile florii sunt de forma tubulara si hermafrodite, in general avand o culoare intensa intre portocaliu si galben. Floarea poate aparea pe tot parcursul anului acolo unde conditiile sunt prezente. Fructul este o achena cu tepi si curbata.


Unde se cultiva

Galbeneaua este cultivata pe larg si poate creste cu usurinta in locatii insorite in aproape toate felurile de soluri. Desi perena, este mai des tratata ca anuala, in mod special in regiunile reci unde supravietuirea in timpul iernii este scazuta si in locatiile cu veri foarte calduroase unde, de asemenea, nu supravietuieste. Galbenelele sunt considerate de multi gradinari experti ca fiind printre cele mai usoare si versatile flori de crescut intr-o gradina, in mod special datorita faptului ca tolereaza majoritatea solurilor. In climatele temperate, semintele sunt depuse primavara pentru infloriri care dureaza pe tot parcursul verii si o buna bucata de timp si in toamna. In arii unde iarna este prezent putin inghet, semintele sunt depuse toamna pentru culoarea iernatica. Galbenelele se ofilesc in zonele cu veri subtropicale. Semintele vor germina cu succes in locatii insorite sau semi-insorite, dar plantele au cea mai mare rata de inflorire in locatiile insorite si cu pamant bogat si bine udat. 

Frunzele sunt aranjate in spirala, cu o lungime de la 5 pana la aproximativ 20 de cm, simple si cu putin par prezent. Capul florii are o culoare ce variaza de la galben la portocaliu si are o lungime de 3 pana la 7 cm. Majoritatea speciilor au o aroma iute si este recomandata indepartarea capetelor moarte ale florii pentru ca planta sa infloreasca regulat. Numeroase specii au fost selectate pentru variatiile florii, de la galben la portocaliu sau rosu, si cu doua capete de flori, exemple precum galben palid, galben aprins, portocaliu inchis, portocaliu, portocaliu roscat inchis, cu petalele interioare mai inchise la culoare decat petalele exterioare si cu doua capete galbene.
Poate fi utilizata sub forma de ulei de galbenele, alifie, capsule sau pudra pentru tratarea a diverse afectiuni dermatologice.

]]>
<![CDATA[Imagini cu galbenele]]>Wed, 22 Apr 2015 22:52:43 GMThttp://remediibio.weebly.com/blog/imagini-galbenele
Galbenelele sunt unele dintre cele mai des intalnite flori care sunt folosite de oamenii din papor ca si leacuri pentru boli ale pielii. Motivele pentru care sunt atat de cunoscute sunt 2:
  1. Sunt extrem de usor de cultivat, in special in tara nostra in care climatul este temperat.
  2. Sunt foarte usor de utilizat, simpla macerare a petalelor in diferite uleiuri de baza sau in vaselina medicinala fiind suficienta pentru a trata chiar si unele dintre cele mai dificile manifestari ale acneei sau dimpoatriva pentru tratarea ranilor.

Mai multe despre galbenele gasiti aici sau aici.
]]>